Varstvo osebnih podatkov

Varovanje zasebnosti in obravnava osebnih podatkov

Varovanje zasebnosti in obravnava osebnih podatkov

Spoštujemo vašo zasebnost in v skladu z zakonodajo (Zakon o varstvu osebnih podatkov ZVOP-2, Ur. l. RS št. 94/07 in GDPR), izvajamo vse aktivnosti za zaščito in etično ravnanje z vašimi osebnimi podatki.

Lastnik in upravljalec spletnega mesta

  • Ime Društva: Klub Gurmanov Skaručna,
  • Sedež: Skaručna 20b, 1217 Vodice
  • Telefon: +386  51666 566
  • E-naslov: pisarna@klubgurmanov.si

Spletno mesto ne zbira vaših osebnih podatkov, razen takrat, kadar vi to omogočite, kar se lahko zgodi takrat, ko:

  • oddate spletni obrazec
  • se naročite na naše e-novice

Vaše podatke obdelujemo izključno za namene, ki so nam bili posredovani.

Uporaba in namen hranjenja ter obdelave podatkov

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namen poslovne komunikacije in ohranjevanja stika s strankami.

V kolikor ste prostovoljno označili, da vas lahko obveščamo o novostih v našem podjetju/organizaciji/ustanovi, si pridružujemo pravico, da vam občasno pošljemo aktualno vsebino po e-pošti, SMS-u ali navadni pošti.

Hranimo izključno tiste podatke, ki nam jih sami pošljete preko obrazca, ti podatki so lahko:

  • Ime, priimek, e-naslov, naslov bivališča, telefonska številka, oziroma drug podatek, ki ga vpišete v obrazec.

Kateri so ti podatki, je odvisno od obrazca (povpraševanje, registracija, splošna informacija, …).

Kako dolgo hranimo podatke?

Vaše podatke bomo hranili vse do vašega preklica.

Pravica do informacije in umik soglasja

Zahtevo o vpogledu v informacijo o tem, katere vaše osebne podatke hranimo, lahko kadarkoli pošljete na naš e-naslov, ali po navadni pošti na sedež podjetja, lahko pa nas pokličete tudi po telefonu.
Soglasje za nadaljnjo uporabo osebnih podatkov lahko kadarkoli umaknete tako, da nam to zahtevo pošljete na e-naslov ali po navadni pošti na sedež podjetja.
Ko bomo prejeli vaš umik soglasja, bomo vaše podatke izbrisali v roku 15 delovnih dni.

O piškotkih

Piškotki so kratke besedilne datoteke, ki jih spletno mesto pošlje brskalniku (če jih spletno mesto le uporablja). Glavni cilj piškotkov je, da spletni strežnik prepozna računalnik. Piškotki niso nujni vendar lahko bistveno izboljšajo uporabniško izkušnjo. Na straneh uporabljamo piškotke izključno za analizo obiskanosti spletenga mesta.
Upoštevajte, da se z uporabo spletne strani strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.

Vrste piškotkov

Piškotki so, recimo jim vrsta datoteke, ki jih med vašim obiskom spletne strani le-ta ustvari in vanje shrani podatke. Tako vam je ob naslednjem obisku zagotovljeno mnogo lažje in hitrejše brskanje po strani. Ločimo dve vrsti piškotkov, in sicer:

Začasni piškotki, ki so ustvarjeni zgolj začasno in beležijo podatke med vašim brskanjem. Ko zaprete okno vašega brskalnika, se piškotki izbrišejo. Trajni piškotki ostanejo na vašem računalniku ali drugi napravi in so aktivirani vsakokrat, ko obiščete spletno stran.